OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Oscar Johansson byter till OK Orion

Flera löpare väljer att byta till OK Orion. Den här gången är vi glada att kunna presentera Oscar Johansson som tillsammans med resten av familjen nu byter Karlskrona SOK mot OK Orion.
– Jag byter delvis för att OK Orion erbjuder stafettlag med höga ambitioner, men också för att resten av familjen byter.
Resten av familjen är mamma Anne, pappa Ulf och lillasyster Lovisa. Storasyster Amanda springer sedan tidigare för OK Orion.


Oscar har tunga meriter som ungdom och junior. Han har vunnit O-Ringen inte mindre än fyra gånger, tagit ett silver på USM och fått flera bra placeringar på SM och Swedish League som junior. Men den allra största meriten är nog när han 2017 fick dra på sig landslagströjan och kom sexa på EYOC lång. Men trots talang och alla meriter så handlar det inte om någon riktig elitsatsning längre för Oscar.
– Just nu har jag inga planer på en individuell elitsatsning. Men jag är sugen på att träna för att kunna springa stafetter i framtiden.
OK Orions herrlag ser allt bättre ut med en bra topp och nu också en större och större bredd. Det kan bli hård kamp och de sista platserna om det blir ett 10mila till våren.
Oscar, som i år fyller 22 år, började orientera i OK Dacke som senare blev Karlskrona SOK när de gick ihop med FK Vittus. Efter att ha gått på orienteringsgymnasiet i Eksjö studerar Oscar nu på Chalmers i Göteborg.
Det är inte bara som löpare klubben kan få nytta av Oscars kunskaper.
Jag skulle tycka det vore kul att hjälpa till med träningar i framtiden, när man inte har för mycket skolarbete. Jag känner att jag samlat på mig många erfarenheter under mina ungdoms- och juniorår som jag gärna delar med mig av.
Förutom skolan, och då en del orientering, är dataspel något som Oscar lägger tid på.
– Jag spelar ett datorspel som heter Teamfight Tactics ganska seriöst, och spelar ibland turneringar.
Vad se du fram emot 2021?
– 2021 har potential att bli ett otroligt häftigt år skolmässigt, orienteringsmässigt, och på väldigt många andra sätt. Men just nu har jag faktiskt inga förväntningar alls på året, utan man får se vad som händer helt enkelt.
Välkommen till OK Orion Oscar och resten av familjen Johansson.


Inlagt av: Info saknas, 2021-01-03 13:29