OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Orions tjejer glänste på Ungdomens 10-mila

Finns ej Vårt D18-lag sprang in på en nionde plats när Ungdomens 10-mila avgjordes i Västergötland. En bra placering, men det höll på att bli en riktig fullträff.

Ida Øbro inledde strålande och gav laget bästa möjliga start. Hon var hela tiden med i tätklungan och var den som drog stora delar av loppet. Förra året blev hon omspurtad precis på slutet. Så i år var hon extra sugen på att växla först, vilket hon också lyckades med. Fort hade det gått också och många lag hade blivit avhända.
Så det var en ganska nervös Linnéa Dagsberg som gick ut i ledningen på den andra sträckan. Hon inledde starkt och var i ledningen vid första radiokontrollen. Sedan gjorde hon dock en större bom fram till varvningen som kostade en hel del tid. Men hon lyckades vända på det igen och med en stark avslutning plockade hon tid. Hon växlade på en tionde plats 2.30 minuter efter ledarlaget.
På den tredje sträckan sprang både Lisa Swartz och Amanda Svensson. Den första i mål fick växla ut till sträcka 4. Lisa inledde bäst och plockade lite tid i början. Hon gjorde sedan en liten bom och Amanda kom ifatt. Avslutningen gick sedan bra och Lisa kom in som elfte lag 4.48 efter täten.
Nu var det Ellen Wahlboms tur att ta över stafettpinnen. Hon var riktigt pigg trots tidiga morgontimmar. Redan till radiokontrollen hade hon plockat både tid och placeringar. Hon fortsatte ända in i mål och spurtade faktiskt om tredjeplatsen. Hon växlade ut Ellen Kallerbäck på femte plats bara 1.39 minuter efter IKHP och Falköping som ledde.
Tätduon bommade i början och vid första radion var Ellen i kapp! De var nu sju lag som gjorde nu upp om segern!
IKHP och Falköping tryckte sedan på igen och Ellen fick släppa lite. Sedan kom det tyvärr en stor bom på en kontroll. Vi varvningen hade hon tappat till tolfte plats, åtta minuter efter.
Men även Ellen fick ordning på orienteringen igen och gjorde en bra avslutning. Hon var stark på upploppet och förde in laget på en fin nionde plats. Vår bästa placering på länge.
I HD12 sprang Nils Swartz, Hugo Flink, Selma Leopold, Erik Leopold och Oliver Håkansson in som 69:a av 115 lag. Bra jobbat!

Läs mer...

Inlagt av: Johan Swartz, 2017-08-05 14:17