OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Ren vinnare - webbutbildning om antidoping

Alla idrottare har ansvar att känna till och följa dopingreglerna. Svensk Antidoping erbjuder en webbaserad utbildning som hjälper idrottare på alla nivåer att få koll på det viktigaste.

Ren vinnare är Sveriges första webbutbildning för idrottare som vill lära sig grunderna om antidoping.

Den nya utbildningen gör det enkelt för idrottare att ta till sig den kunskap inom antidoping som krävs. Innehåll och upplägg passar både etablerade elitidrottare och den som är i början av sin idrottskarriär. Du kan göra utbildningen i din mobil eller hemma vid datorn. Allt på en gång eller lite i taget, när och på det sätt som passar dig.

Bakgrund

Kunskap förebygger doping och Svensk Antidoping har sen tidigare ett särskilt upplägg för idrottsföreningar som heter Vaccinera klubben mot doping.

Ren vinnare bygger på ett verktyg som utvecklats av Antidoping Norge i samarbete med Anti Doping Danmark. Den svenska versionen har omarbetas av Svensk Antidoping. Utbildningen har anpassats för svenska förhållanden och innehåller uppdaterad information enligt nya internationella regler. Den är också optimerad för användning på både dator, surfplatta och mobil.

Läs mer...

Inlagt av: Jenny Håkansson, 2016-12-09 12:22