OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Herrarna stämplade fel igen

Finns ej Herrarnas målsättning på 10-mila var att komma bättre än förra året. Det vill säga att inte stämpla fel. Men tyvärr blev resultatet precis det samma i år. Oskar Lundqvist stämplade vid fel kontroll på sträcka 7.
Men vi fick i alla fall glädja oss åt ett monsterlopp av Oleksandr Kratov på Långa natten. Han plockade in över nio minuter på täten och drog runt en klunga som till slut innehöll 50 löpare vid växlingen!


Man ska ju alltid kolla kodsiffran. Det finns väl inga ursäkter för det. Men när man analyserar gps-spår och kodsiffror så är det lätt att förstå hur det gick till.
Vid femte kontrollen stämplade han rätt. Men sedan var han vid fel sexa. Två kontrollpunkter som var väldigt lika och det var lätt att göra parallellfel. Oskar stämplade vid kodsiffra 162. Han skulle haft 122...
Tyvärr är det inget att göra åt. Det är jättetråkigt och synd både för laget och inte minst för Oskar. Men det är bara att bryta upp och komma igen. Det är inte så långt kvar till Jukola och det är bara ett år till nästa 10-mila. Då jäklar ska det bli tredje gången gillt. 2016 kommer det att gå bra även för herrarna.
På årets tävling är det naturligtvis Oleksandrs monsterlopp på Långa natten vi minns bäst. Han plockade in nio minuter på täten och det var bara två otacksamma spurtkanoner som hindrade Oleksandr från att växla i ledningen. Men sedan tappade man igen och vid Oskars felstämpling låg man 20 minuter efter täten.
När inte förstalaget fick något slutresultat får vi glädja oss åt andralagets fina 66:e plats.
Felstämpling blev det tyvärr även för Nightfoxes International. Damlaget med tio av väldens bästa damer som ställde upp i herrtävlingen. Nadiya sprang sträck två. Men på stäckan efter stämplade tyvärr Tove Alexandersson vid fel kontroll.

Läs mer...

Inlagt av: Johan Swartz, 2015-05-10 19:01