OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Janne Nilsson ny UK för herrarna!

Finns ej Organisationen kring våra elitlöpare har fått ytterligare en förstärkning. Det är nu klart att Jan Nilsson blir laguttagare för klubbens herrlöpare.
Jannes uppgift blir att ta ut laget till de stora stafetterna samt att hålla kontakten med löparna.


– Det var definitiv inget jag hade några funderingar på. Så jag blev lite ställd när Kent Olsson ringde mig. Efter några dagars funderande och ytterligare telefonsamtal där Kent presenterade klubbens framtidsplaner så blev det svårare och svårare att tacka nej till erbjudandet.

Han erkänner också att det att han hade extra svårt att säga nej när det var just Kent Olsson, en gång världens bästa orienterare, som ringde.

– Jag vet att Kent har höga förväntningar på sitt team. Med andra ord, ringer Kent så ställer man upp. Så är det bara, menar Janne.

Att vara laguttagare är ingen ny uppgift för Janne. Han har tidigare haft samma roll både i OK Orion och Pan-Kristianstad.

Janne var med när klubben förra helgen hade läger i Åhus och han var nöjd med vad han såg.

– Orions framtid ser väldigt ljus ut. Idag har Orion ett väldigt ungdomligt lag på både herr- och damsidan som om något år kan utmana de allra främsta om segern på de stora stafetterna 10-mila och Jukola.

– Jag har länge varit imponerad av Orions fina ungdomsverksamhet. Att klubben under så lång tid lyckats få fram så många duktiga löpare tror jag mycket är tack vara den fantastiska orienteringstekniska terrängen som finns runt Karlskrona.

Jannes egna meriter är som han själv beskriver dem väldigt begränsade. Men 1983 var Janne med i OK Orions båda lag som blev tvåa på 10-mila och fyra i Jukola. Två klubbrekord som står sig än idag.

Men Janne har lyckats med något som inte OK Orion har klarat av ännu. 1987 vann han 10-mila. Fast nu sprang han i Pan-Kristianstads kläder.

Som laguttagare har han tagit tre SM-guld, vunnit 10-mila, samt Smålandskavlen och 7-manna vid flera tillfällen.

Orions elitledare Kent Olsson är mycket nöjd med förstärkningen.

– Jag vet att om Janne tar på sig ett uppdrag så gör han det med engagemang. Ett engagemang som kan lyfta en hel grupp.

– Med Janne i teamet har vi nu än större förutsättningar att lyfta våra löpare samt även engagera några fler topplöpare för att nå målet. Alltså att bli bäst 2017.

Det blir fortfarande en del orientering även för Janne själv. Han bor i Åhus och springer numera för Andrarums IF. Annars är fotboll och ishockey två stora intressen.

– AIK är laget i hjärtat. Förhoppningsvis hamnar guldet2015 i Solna. Men synd att Mjällby inte klarade sig kvar. Vi får hoppas på en snabb återkomst. Det var väldigt trevligt att besöka natursköna Strandvallen.

Vi önskar Janne Nilsson lycka till med det nya uppdraget. Det ska bli spännande att följa utvecklingen under 2015. Laguttagare för damerna är precis som förra året Cecilia Bratt.


Inlagt av: Johan Swartz, 2015-02-09 22:20