OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Emil Øbro förstärker OK Orion!

Finns ej En av Danmarks bästa juniorer, Emil Øbro, är klar för OK Orion. Emil är en mycket löpstark 18-åring som nu hoppas på att utvecklas vidare i OK Orion.
Emil blev förra året dansk mästare på långdistans i H18 och kommer att bli en stor förstärkning för klubben.


Även för sin egen utveckling ser Emil OK Orion som den perfekta klubben att tävla och träna med.
– Orion har många löpare på en hög nivå. Så jag kommer få möjligheter till en mycket bra utvecklingsmiljö. Dessutom har Orion många unga löpare i min ålder, jämfört med andra klubbar.
Emils styrka som orienterare handlar främst om löpningen.
– Jag är fysiskt mycket stark och riktigt bra i tung terräng som backar och hedar.
Men när det gäller orienteringsteknik så ser han en del saker som han kan förbättra.
– Tekniskt är jag är jag oftast bra i början av sträckorna. Men jag måste bli bättre på att anpassa farten och orientera noggrannare sista biten in mot kontrollerna., menar Emil
För Emil är bytet till OK Orion en viktig pusselbit just för att förbättra orienteringstekniken.
– Terrängen i Blekinge är mycket mer utmanande än i Danmark. Så jag tror jag kan förbättra mig mycket genom att träna där.
Emil bor i Frederiksværk på norra Själland och det är bland annat de goda kommunikationerna som gör att han byter till just OK Orion.
– Det blir helt perfekt! Det är mycket enkelt att ta sig till Karlskrona från Danmark. Jag har redan varit med på en samling och jag blev mycket bra mottagen.
Emils löpstyrka kommer bäst till pass på sprint och långdistans. Det är också där de främsta meriterna har kommit. Förra året blev han dansk mästare på långdistans och han fick ett silver på ultralång. Och att han är bra på sprint har han visat på OK Orions Sprinthelgen. Där placerar han sig alltid i toppen.
Inför 2015 är det först och främst Junior-VM i Norge och Junior European Cup i Tyskland som han ser fram emot.
– Men jag ser också riktigt mycket fram mot att få springa Tiomila och Jukola. Det ska bli spännande att få uppleva stämnigen i en så bra klubb som OK Orion!
Inför 2015 har Emil Øbro satt upp höga målsättningar.
– Jag hoppas ta minst tre medaljer på de danska mästerskapen. Jag vill även placera mig bra på danska testtävlingar och hoppas hamna band de tre främst på den danska juniorrankinglistan.
Även O-ringen i Borås är något som lockar Emil.
– Jag siktar på att bli bland de 15 bästa i H20 Elit.
OK Orions elitledare Kent Olsson ser Emils övergång som en historisk händelse.
– Trots vår närhet och ett historiskt gott samarbete med danska klubbar så är Emil Øbro den första dansken som springer för oss. Jag tror detta kan öppna fler dörrar för danska löpare i OK Orion.
Det är ett par månader kvar tills orienteringssäsongen drar igång och Emil Øbro längtar redan.
– Jag ser verkligen fram emot att springa för Orion.


Inlagt av: Johan Swartz, 2015-01-09 21:09