OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Nu väcker vi Pingstkavlen till liv!

Finns ej Tisdagen den 9 september kommer vi att hedra Thage Olsson som avled förra året. För en kväll så väcker vi legendariska Pingstkavlen vid liv och vi får även återuppleva ett "Thagejippo". Om än i mindre lappning. Mats Andersson och Johan Swartz fixar en spännande kväll vid idylliska Thages torp i Lökaryd. Pingstkavlen var en tradition i OK Orion under nästan 50 år. Annandag pingst vid Thages torp var heligt för väldigt många Orionmedlemmar.

Ja, även många från grannklubbarna slöt upp. Lagen lottades ihop och att få vinna Pingstkavlen var mycket prestigefyllt. Orienteringen var skitsvår och inte sällan bjöd Thage eller Owe Svensson, som oftast fixade banorna, på någon extra klurighet. Vädret var nästan alltid strålande och någon mer idyllisk plats gick nog inte att hitta. Prisbordet var också i en klass för sig. Under många år var det Rune Andersson som tillverkade alla priser. Under de sista åren var priserna växter uppdrivna av Thages sambo Kerstin.
Mats Andersson är en legendar i Pingstkavlesammanhang. Frågan är om någon har fler segrar än honom? Men denna gången kommer inte Mats att vinna. Det är nämligen han som lägger banorna och har tänkt ut ett smart upplägg. Sex personer kommer att vara med i varje lag. Från nybörjare till elit. Banorna är korta. Du väljer själv hur svårt eller lätt du vill springa. Alla kan vara med. Från nybörjare till elit.
Ofta brukade Thage även bjuda in till "Thagejippo". Då visade Thage prov på sin fantastiska fantasi. Man kunde råka ut för precis vad som helst. Spegelvända kartor, blanka kartor där man själv fick lista ut vad banan gick eller kryptiska frågor som resulterade i ett gradantal på kompassen. Ofta skulle man ha med sig några saker också. En stege, en hatt, en stubbe, en halsduk, osv. Allt kom sedan till användning på de mest oväntade sätt.
Även denna kväll kommer du att bjudas på en klurighet. Men denna gång är det Johan Swartz som tänkt ut den. Det kommer också att bli väldigt mycket kortare än på Thages tid. Det är ju inte ljust hur länge som helst.
Till Thages torp hittar du om du åker vägen mellan Jämjö och Torhamn. Efter 5-6 kilometer svänger du mot Tvisten. Sedan är det ett par kilometer kvar. Men vi hänger ut vägvisning. Så det är lugnt.
Kom i god tid. Absolut senast klockan 18.00 ska du ha anmält dig. Anmäl dig på 072-2468514 om du inte hinner dit. Sedan lottar vi lagen och startar 18.15. Från 17.30 kan du testa klurigheterna. Efteråt bjuder vi på korv.


Inlagt av: Johan Swartz, 2014-09-05 08:52