OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Årets förening satsar på rekord nästa tisdag!

Året har startat på bästa sätt. Vi har blivit utsedda till årets förening. Vi fyller 60 år. Vi har massor med folk på både träningar och tävlingar. Vi har nått stora sportsliga framgångar. Det är full fart i våra kommittéer. Det andas en stor entusiasm bland våra medlemmar. Det går bra helt enkelt.
I tisdags var vi 53 barn på våra två träningar. Hur många vuxna det var har jag ingen aning om. På tisdag den 29 april tränar hela klubben vid Orionstugan. Då ska vi sätta rekord!


Tänk om vi kan vara 60 barn och träna på samma ställe. Ett barn för varje år som vi fyller! Så många kanske vi aldrig varit samlade tidigare på samma träning. Och så två vuxna per unge… Nej, kanske inte riktigt. Men många ska vi vara.

Den 7 maj förra året hade vi en jätteträning vid Orionstugan. Vi gissar att vi då var närmare 150 personer på plats. Alla kanske inte sprang själva. Men de var där i alla fall. Den siffran satsar vi på att slå nu! Och nu ska vi få en mer officiell siffra. Vi kommer nämligen att ha en stor tavla där alla som är på plats vid Orionstugan denna kväll ska få skriva sin autograf. Tavlan ska vi sedan sätta upp på väggen i Orionstugan till minne av jätteträningen tisdagen den 29 april 2014. Året då OK Orion blev Årets förening och fyllde 60 år!

Vad händer då denna kväll?

- Vi inleder med en samling där vi kommer att uppmärksamma de stora framgångar vi haft den senaste tiden. Bland annat har ju Nadiya Volynska tagit ett silver på EM. Oleksandr Kratov har vunnit världscupen. Anton Johansson har vunnit Silva League.

- Nybörjarkursens barngrupp kommer att träffas för tredje gången. Bland annat kommer man att använda vår världsunika orienteringslekplats. 20-25 barn är med där.

- Nybörjarkursens vuxengrupp kommer att träna under ledning av Pive Engström. 5-10 nya vuxna är med där.

- Oleksandr Kratov har fixat en stafetträning för alla andra barn, ungdomar och vuxna.

- Efter detta så kommer de barn och ungdomar som inte tillhör nybörjarkursen att köra en ministafett på orienteringslekplatsen.

- Efter träningen serverar vi fika till självkostnadspris. 10 kronor för barn och 15 kronor för vuxna.

Väderprognosen just nu säger att det ska bli 18 grader och sol på tisdag! Hur vädret än kommer att bli så ska det bli en het kväll vid Orionstugan. Missa inte detta! Vi börjar som vanligt klockan 18.00.


Inlagt av: Johan Swartz, 2014-04-23 22:46