OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Ny vagn ska lyfta träningarna!

Finns ej I kväll börjar äntligen vårens orienterings-träningar. Lagom till premiären så har vi fått ett mycket efterlängtat nytillskott till klubben. Vi har nämligen lyckats komma över en begagnad vagn från Pølsemannen. Så från och med nu kommer vi att ha mobila stugvärdar på våra tisdagsträningar!

För mig har det länge varit en dröm för mig att flytta ut stugvärden i skogen och ha fikat där folket finns. Under vinterhalvåret är ju bastun och fikat det bästa med hela träningen. Så när jag nu blivit ordförande är detta en fråga som jag har prioriterat mycket högt.

Att köpa en sådan här vagn är dock inget billigt projekt. Men jag har gärna velat ha den på plats redan till den första träningskvällen. Och de senaste veckorna har alla pusselbitar fallit på plats. Det började med att vi hittade en annons på Blocket där vi kunde köpa vagnen för 79 900 kronor. Det är ju mycket pengar förstås. Men både Camp Kratov och Vårracet gick klart bättre än budget så vi känner att det finns utrymme för satsningen. Vi kommer även att använda en del av pengarna som ungdomarna fick i Lasse Hallstipendiet. Vi tror nämligen att detta kommer att vara extra uppskattat av dem.

Så om ni kommer till Färskesjöns badplats i kväll klockan 18.00 så kan ni först börja med att träna. Oleksandr Kratov har lagt alla banorna så det blir högsta klass på dessa. Efter träningen är det stugvärdarna Kent och Ingalill Olssons tur att ta över. Och Kent är verkligen laddad.
- Ja, det har länge varit en dröm för mig att få stå i en Pølsemannenvagn och sälja korv, avslöjar Kent.
Kent har redan provat ut uniformen som stugvärden ska bära och han har även provlagat några korvar.
- Ja, de smakade smaskens. Nästan lika bra som på Bornholm.
Att det blev just dansk pølse vi serverar är naturligtvis en viktig del i vår stora Bornholmssatsning. Vi får se om vi i framtiden kan utöka sortimentet med andra traditionella danska kioskvaror.

Tanken var att vi skulle hunnit få klart ytterligare en vagn till kvällens träning. Ingmar Wahlström håller nämligen på att färdigställa en bastuvagn.
- Tyvärr hinner jag inte få klart den till i kväll. Men till nästa veckas träningen vid Hallarums badplats ska den finnas på plats, lovar Ingmar. Men givetvis kommer jag till Färskesjön och äter pølse!

Det hoppas vi att även du gör! Klockan 18.00 börjar som sagt träningen. Välkommen!


Inlagt av: Johan Swartz, 2014-04-02 13:17