OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Det var väl inte helt sant, men...!

Finns ej Nyheten i går om Pølsemannen och bastuvagnen var ju tyvärr ett aprilskämt. Men håll med om att idén var lysande! Om OK Orion hade varit en vanlig klubb hade historien slutat här. Men grattis, du är ju inte med i en vanlig klubb! Nästa tisdag är ju inte första april. Då kommer allt det här att bli sant!

Under hela sommarhalvåret är vi knappt vid Orionstugan och tränar alls på tisdagarna. Men ändå har vi en stugvärd där som fixar fika. Så håll med om att det hade varit fiffigt att ha en sådan här vagn som kunde göra stugvärden mobil. Alltså att ha fikat där folket finns. Som i går när nästan 80 personer i alla åldrar var vid Färskesjön och tränade. Vi får väl se var vi hamnar i framtiden. Kanske inte vid en vagn från Pølsemannen. Men vi kanske hittar en annan lösning som passar oss?

Hur som helst så kommer vi att gå ”all in” redan nästa vecka och detta är faktiskt inget skämt! Tisdagen den 8 april är träningen vid Hallarums badplats. OKQ8 i Jämjö har sponsrat oss med sitt vedeldade bastusläp! Det tänker vi ställa upp nere vid Hallarumsvikens strand. Så när du har sprungit din orienteringsbana står förhoppningsvis Bastu-Ingmar Wahlström som bastuvärd och tar emot dig. Isen har ju släppt sitt grepp om havet för länge sedan. Så det är bara att hoppa i och svalka er om det blir för varmt inne i bastun! Badet och bastun är gemensamt för herrar och damer. Så är ni blyga får ni ta med er badkläder.

När ni är färdiga med bastun så står Thommy ”Pølsemannen” Mattisson beredd med sin vedeldade kokvagn. Då serveras du hans utsökta korv med bröd.

I går var det vår VM-medaljör Oleksandr Kratov som fixade orienteringsträningen. Nästa vecka är det hans arvtagare, JMV-medaljören, Anton Johanssons tur. Det är klass på tisdagsträningarna!

Allt är gratis. Men vi kommer att ha en insamlingsbössa där du ka lägga en slant om du vill. Allt överskott går till vår nya satsning ”Lilla Orionstugan”. Lekrummet som vi håller på att bygga upp i Orionstugan till nästa generations Orionstjärnor.

OK Orion blev ju årets idrottsförening i Blekinge 2013. Nu jobbar vi stenhårt för att bli den första föreningen som försvarar den titeln!


Inlagt av: Johan Swartz, 2014-04-02 16:16