OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Tre tävlingar där alla ska med!

Finns ej Äntligen har tävlingarna börjat igen! Vi kommer att göra en storsatsning på tre tävlingar under april månad där vi ska försöka få med ”alla”. Inte minst alla barn, ungdomar och deras föräldrar. Vi rivstartar söndagen den 6 april då vi kommer att åka med en stor buss till Nybro. Den hoppas vi verkligen inte räcker till… Sedan fortsätter vi med Skogsfalken utanför Mörrum den 12 april. Och vi avslutar satsningen med Torsås tävling den 19 april.

Vi har plockat ut en lista på tio tävlingar på nära håll som passar för alla. Även för dig som är ny och oerfaren. De tre tävlingarna som står med fet stil satsar vi extra hårt på. Till dessa hoppas vi att ”alla” följer med.

DatumTävlingJämjöAngöringenFörsta startKommentar
22 marsOK Orion11.00Tävling i Jämjö (Hammarby). Alla upp till 16 år för springa. Övriga får vara funktionärer.
23 marsOK Orion10.00Tävling i centrala Jämjö. Mål bakom Jämjö El. Alla upp till 16 år får springa.
30 mars7-manna09.00-12.00Stafett i Ronneby (Brunnsparken). De flesta springer på söndagen. Men några klasser har även nattsträckor lördagen. Även öppna individuella banor finns på söndagen om du inte vill springa stafett.
6 aprilNybro OK07.3007.1010.00Tävling vid Nybro OK:s klubbstugan i Nybro. Vi åker med stor buss. Barn och ungdomar har förtur. Därefter deras föräldrar. Och därefter resten av klubben. Anmäl dig till bussresan här.
12 aprilOK Skogsfalken11.0011.1513.00Tävling i Uggleboda utanför Mörrum. Sydsvenska mästerskapen arrangeras samtidigt.
13 aprilOK Skogsfalken10.00Tävling på samma plats. Så ni som vill dubbla kan springa även här.
19 aprilTorsås OK09.1509.0011.00Tävling utanför Gullabo på påskafton.
21 aprilVäxjö OK10.00Tävling öster om Växjö på annandag påsk.
26 aprilOK Bävern11.00Tävling utanför Vetlanda.
27 aprilOK Bävern10.00Tävling på samma plats. Vi är några stycken som ska åka hit och övernatta mellan. Häng gärna på! Mer information kommer.


Till de tre tävlingar vi satsar extra på kommer vi att ha samåkning för dig som vill. Då träffas vi vid gatuköket i Jämjö eller vid angöringen i Karlskrona. Till Nybrå åker vi med stor buss. Annars är det bilar som gäller.

Till alla tävlingar ska du föranmäla dig om du vill springa i åldersklasser. Men nya barn och ungdomar springer förmodligen i någon av klasserna Inskolning, U1 eller U2. Till dessa anmäler du dig direkt på tävlingsplatsen. Det gäller även för öppna motionsklasser där även vuxna får springa. Då väljer du själv precis vilken svårighetsgrad och längd du vill ha. Det finns både lätta och svåra banor. I alla klasser utom åldersklasserna får du springa tillsammans med någon om du vill. Exempelvis en förälder som skuggar dig. I åldersklasserna har du en lottad fast starttid. Men i de andra klasserna har du fri starttid inom ett tidsintervall.

Klicka på länken så kommer du till Eventor. Där hittar du mer information om tävlingen. Bland annat en karta där du ser vart den går. I inbjudan finns information om vägvisningen så du hittar dit. På de tre tävlingarna vi satsar extra har vi ledare som kommer att ta väl hand om dig. Men på alla tio tävlingar kommer vi att hjälpa dig till rätta. Sök bara upp Orions flagga när du kommer till målet. Då hjälper vi dig med anmälan och förklarar vart du ska ta vägen. Vi har alltid med lådan med Sportidentpinnar så du kan låna en om du inte har en egen. Men om du kommer till en tävling där vi inte har lådan med så går det alltid att hyra en pinne av arrangören. Det kostar cirka 30 kronor.

I Eventor kan du också anmäla. Du kan föranmäla dig i alla klasser. Men i vissa klasser kan du alltså även anmäla dig direkt på plats. Om du saknar lösenord till Eventor så för du det av register@okorion.se.

Barn och ungdomar har nästan alltid gratis startavgifter. Vuxna får betala de första tävlingarna själva. Men sedan sponsrar Orion även er. När ni anmäler er behöver ni hur som helst aldrig betala. Du kommer istället att få en faktura i slutet av året. Här kan du läsa mer vad som gäller.

Kom till tävlingen i god tid. Och räkna med att den tar ett par timmar. Ta med kläder så du kan byta om efteråt. Ofta finns det dusch på tävlingen. Det finns alltid en kiosk där du kan köpa exempelvis hamburgare, mackor, kakor och godis. Det är ofta väldigt billigt. Men du kan ju också ta med dig fika. Oftast finns det även en sporthandlare på plats som säljer skor, kompasser och annan orienteringsutrustning.

Om du undrar över något, så tveka inte att fråga. Exempelvis till Johan Swartz.


Inlagt av: Johan Swartz, 2014-04-01 08:33