OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Bornholmsresan 25-28 oktober

59 stycken är anmälda. Senast nu på fredag måste du anmäla dig om du också vill följa med.

I år blir det den 22:e gången på raken som OK Orion ordnar en resa till Bornholm Höst-Open.
Oavsett om du orienterat i ett år eller hela ditt liv är resan en av årets stora höjdpunkter. Tävlingarna är stora, vi bor bekvämt, men framför allt så har vi otroligt roligt. Förra året var vi nästan 60 personer på resan. Det ska inte bli färre i år.

Tidsplan:
Fredag 25 oktober
16.30, Avresa från Orionstugan med buss
16.45, Avresa Carlskrona Angöring (eller någon plats där de inte är lika tjuriga med parkeringen)
20.30, Färjan går från Ystad
21.50, Framme i Rønne
22.30, Framme i Allinge

Lördag 26 oktober
13.15, Etapp 1, Bastemose

Söndag 27 oktober
09.00, Etapp 2, Bolsterbjerg
18.30, Middag på någon restaurang i Allinge
18.30, Färjan går från Rønne för de som måste hem redan idag.

Måndag 28 oktober
På förmiddagen hittar vi på något på Bornholm innan färjan går hem igen.
16.30, Färjan går från Rønne
17.50, Framme i Ystad
21.00, Hemma i Jämjö

Resa
Vi åker med en eller flera bussar.
På måndagen är skolorna lediga. Därför går inte bussen tillbaka förrän då. Men eftersom en del har lite svårt att vara lediga från jobbet på måndagen kan ni åka hem efter tävlingen på söndag. Roligast är naturligtvis att vara med på resan ända tills måndag. Men det är ju klart bättre att åka hem på söndagen än att inte vara med alls!
Därför kommer vi att åka med minibuss eller bilar till Ystad för de som behöver åka hem på söndag. Om bussen inte blir full så ställer vi dessa fordon i Ystad och ni åker med bussen på Bornholm.

Boende:
Vi bor i Allinge längst upp på nordligaste Bornholm. Stugorna har 6 bäddar och det finns TV på rummen. Stugorna är utrustade för självhushåll. Maten får var och en fixa själv.
Länk till stugorna

Mat:
På söndagen kommer vi att äta mat på någon av restaurangerna i Allinge, detta får ni betala själva. Vi förutsätter att alla som inte har åkt hem följer med. I samband med middagen kommer vi att dela ut priser till en massa folk som förtjänar det för olika insatser, och det är många...
Övrig mat får ni själva fixa i stugorna. Affären i Allinge är öppen från kl. 08.00 på lördagen så man hinner handla innan frukost.

Tävling:
Vi springer en tvådagarstävling lördag och söndag. Vi har alltid försökt att samla ihop som många vuxna som möjligt i B-klasserna. Sedan kör vi tips med handicap. Det brukar bli många hårda kamper och alla har samma chans att vinna. Klasserna som gäller i år är H21B, D21B, H35B, D35B, H50B och D50B.
Men det står naturligtvis var och en fritt att springa vilken klass som helst. Ungdomar springer givetvis i sina vanliga klasser. Vuxna eller ungdomar som nyligen har börjat orientera kan springa någon av de öppna banorna eller inskolning.
Länk till tävlingarna

Tips:
På både lördagen och söndagen så kommer vi att ha olika tips där ni kan tippa hur det går för alla löpare som är med på resan. Vi har fiffiga handicapsystem som gör att det inte är helt givet vilka som vinner. Vi kommer att ha bland annat V75 och styrktips samt ett tips där man ska tippa vilka som är snabbast från sista kontrollen till mål.
Insatserna betalas tillbaka i pris till dem som tippar bäst. Det brukar bli ganska många som får pris.
Prisutdelning blir på söndagens restaurangbesök.

Kostnad:
Hur mycket det kommer att kosta vet vi inte riktigt än, det beror lite på hur många vi blir, valutakurs och om priserna har höjts. Förra året var i alla fall priserna dessa:
Vuxen hem måndag: 950 kronor
Vuxen hem söndag: 850 kronor
0-20 år hem måndag: 250 kronor
0-20 år hem söndag: 200 kronor
0-20 år (utan säng): 0 kr

I priset ingår bussresa, färjetransport, logi och startavgift (för Orionlöpare). Vi återkommer senare om vad priser blir i år.

Frågor?
Prata med någon av Bornholmsamdassadörerna: Johan Swartz, 0455-365066, 0721-824330, Ingmar Wahlström, 0486-32070 eller Krister Wahlström, 0455-364272, eller skicka mail till bornholm@okorion.se.

Facebook
Följ oss gärna på Facebook.

Reklamfilm
Missa inte vår reklamfilm om Bornholm

Anmälan
Du anmäler dig enklast via Eventor senast den 4 oktober. Om du saknar inloggning dit så kan du anmäla dig till Johan Swartz.


Inlagt av: Johan Swartz, 2013-10-02 11:41