OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Tjogetlagen presenteras i morgon!

Finns ej Vi sitter just nu och grubblar över hur våra lag ska se ut. Vi har exakt 100 löpare som anmält intresse att springa. Det är tyvärr för lite för att vi ska få ihop fem lag. Men det är ju också lite för många för att alla ska få plats i fyra lag. Vi ska försöka sätta in så många löpare som möjligt på sträcka 3. Där får upp till tre löpare springa i varje lag. I slutändan brukar alla som vill få springa. I morgon tisdag kommer vi att presentera version 1 av lagen.

Tjoget är en breddstafett med 20 sträckor. I år går tävlingen den 6-7 juli i Tjugosjö utanför Lessebo. Det fina med Tjoget är att det finns sträckor för alla. Från lätta sträckor på två kilometer till längre och svårare. Ja, så långa är det inte. Den längsta är 8 kilometer. Och en annan bra sak är att alla som springer din sträcka har samma bana. Du kan alltså hänga på löparen före. Om den kan orientera vill säga…

Vi kommer att ha bästa möjliga första och andralag. Men övriga lag kommer vi att göra jämna. Målet för dessa är bara att ta sig i mål och ha roligt. Du behöver inte känna någon press på dig. Om du så tappar en timme i tid så är dina lagkamrater bara glada att du ställer upp.

Tävlingen startar kl. 15.00 på lördag och är slut vid lunch på söndag. På kvällen tar tävlingen en paus och den startar upp igen på natten. Då passar vi på att duka upp långbord. Intill målplatsen finns det en camping där du kan bo i tält eller husvagn. Det går också att bara åka upp och springa din sträcka och åka hem igen. Men det roligaste är ju att följa hela tävlingen.

Det kostar inget att vara med. Vi bjuder på startavgift och camping. Resa och mat får du dock fixa själv.

Du anmäler dig via Eventor. Om du saknar inloggning dit så kan du anmäla dig till Johan Swartz, 072-2468514.

Här är en reklamfilm om Tjoget
Här är mer information om Tjoget


Inlagt av: Johan Swartz, 2013-06-25 14:21