OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Nya stjärnor i Orions elitstall!

Finns ej OK Orion har förstärkt sitt unga elitgäng med nya löpare inför 2012. Det är Johan Norberg 21 år från Gamleby samt Oskar Lundqvist 17 år från Nybro.
Oskar är den mest meriterade av de två och är just nu tvåa på Sverigelistan i sin åldersgrupp.


Han studerar första året på orienteringsgymnasiet i Eksjö där även Orions stora talanger Anton Johansson och Erik Andersson går.
Han har de senaste åren alltid legat i topp i sin åldersklass och förra året blev det en fjärde plats på USM som bäst.
-Det skall bli jättespännande och är bra för min utveckling. Orion är en bra organiserad elitklubb där man också kan få chansen att springa i bra stafettlag. Att också få träna med Oleksandr Kratov gör ju inte saken sämre, konstaterade den småländska talangen.
Oskar har stora mål med sin orientering i framtiden och vet redan vad han vill.
– Jag vill först och främst komma med i juniorlandslaget och på sikt även i seniorlandslaget. Men det kommer att ta några år och därför är Orion en utmärkt klubb att skolas i. Jag känner redan många i klubben och det gör saken lite lättare, menade Oskar som var på träningsläger med sin nya klubb redan förra helgen.
Johan Norberg studerar på högskolan i Karlskrona och gör lite av en comeback.
– Jag satsade hårt för några år sedan och även jag studerade i Eksjö, men sedan kom militärtjänsten och det blev inte mycket till hårdträning. Men nu tänkte jag göra en satsning igen och i första hand skall det bli kul att springa de stora stafetterna. På sikt hoppas jag även kunna hävda mig individuellt, menade Johan som tycker det är perfekta träningsförhållanden i Karlskrona.
– Vi har ett riktigt ungt och lovande gäng som vi skall satsa hårt på de närmaste åren. Därför är det extra kul att få med Oskar och Johan i gruppen, avslutar en nöjd Daniel Gunnarsson, elitledare i Orion.


Inlagt av: Johan Swartz, 2011-12-17 09:57